Bliver din hund mobbet?

Mobning er nok noget vi plejer at tænke er noget der kun sker til mennesker.

Men det sker også til hunde. Og det ser nøjagtigt ligesådan ud når det sker, at en hund bliver mobbet, som når et barn bliver mobbet.

Der er tit flere mod en. Og det kan starte som ganske almindelig leg – en leg som pludselig begynder at blive grim. Den mobbede hund bliver skubbet til, væltet, chikaneret osv.

Tit får vi det råd, når vi ser at nogle hunde mobber en anden – at ‘det finder de selv ud af!’

I videoen nedenfor, ser vi – i slow motion – hvordan en lidt mindre hund bliver væltet og mobbet af flere andre hunde. Hunden, kan vi se – har halen mellem benene og søger flere gange beskyttelse hos ejeren i den lyserøde t-shirt, som desværre bare går væk fra den.

Flere hundetrænere, som giver mulighed for lidt fri leg mellem hundene enten før eller efter klassen, giver desværre det råd, at de selv skal have lov til at finde ud af det.

Men det skal de ikke!

Hvis du oplever at din hund føler sig utryg ved en situation, så er det dit job at hjælpe den til tryghed.

Bed de andre ejere om at holde deres hunde væk. Lad din hund være sammen med den eller de andre hunde den er tryg ved – og det er gerne andre hunde på samme størrelse eller hunde den allerede kender.

Kan de andre ejere og din hundetræner ikke finde ud af at din hund skal føle sig glad og tryg – tja, så find et andet sted at træne. Længere er den ikke.

Hunde er ikke ulve, der lever i naturen og selv finder ud af det.

VI har ændret hundendes udseende så meget gennem avl i årtusinder, at flere af dem har svært ved at ‘læse’ hinanden – derfor kan de ikke altid finde ud af det.

Så er det op til os at hjælpe.

Del endelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *