Hjernevask din hunde

Brainwash

Hjernevask

Så lige tv-programmet ‘Hjernevask – kan du tænke dig rask og succesfuld’ på DR2, hvor de viste 2 bowling hold som blev henholdvist rost for deres præsentation eller kritiseret for deres præsentation.

Holdet der blev rost (blå hold) præsterede bedre og havde en meget bedre stemning end holdet der ikke blev rost (rødt hold).

Derefter byttede man, så holdet der først blev rost, nu blev kritiseret og omvendt.

Præsentationerne efterfølgende blev derefter – det før ‘dårlige’ hold (de røde) spillede markant bedre efter rosen og den før så gode stemning i det blå hold var fordampet og de spillede dårligere end før.

Den gode stemning

Resultatet – altså hvor mange point hvert hold scorede – kunne være tilfældigt, men stemningen i holdene var ikke.

De hold der blev rost og forstærket i deres tro på dem selv havde det sjovere og så frem til spillet, mens det hold der blev kritiseret var stressede, eftertænksomme og følte de skulle ændre noget selvom de ikke helt var sikre på hvad eller hvordan.

Kan du hjernevaske din hund?

Og sådan kan jeg forestille mig vores hunde også har det. Når vi træner med hårde ord, skarpe ryk i snoren og andre hårde metoder kan hunden blive usikker på hvad den skal gøre og blive stresset.

Man bygger et meget bedre forhold til sin hund hvis man husker at belønne den adfærd man vil have og simpelthen sige ‘om igen’ hvis man ikke opnår den ønskede adfærd.

 

Så på samme måde som bowling holdet følte sig mere successfulde  og præsterede bedre når de blev rost, viser det sig også at hunde der bliver trænet (og hjernevasket) på samme måde er mere successfulde.

Gør det sjovt for hunden at lære – og husk altid at slutte på en positiv note.

Din hund vil se frem til træningen og uden stress lærer man bedre – uanset om man er hund eller menneske

Del endelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *