Hundevenner

Dog-greets

Nej hvor hyggeligt…

Når vi går med vores hund er chancen rimelig stor for at vi møder andre hunde.

Nogle gange er det hunde vi kender og andre gange ikke. Og så er vi mennesker mange gange så sjove at vi syntes at hvis vi møder en fremmed hund så skal de da ‘ha lov at hilse på hinanden’.

Og med hunde i snor og mennesker med meget forskellige forudsætninger for at ‘læse’ deres hunde’ kan dette ofte være en opskrift på nogle meget uheldige møder. Hundende kommer op at slås og så er skaden sket. Har du en ung hund eller hvalp er skaden endnu større.

Forholdsregler:

Lad os lige tage nogle forholdsregler her:

Med mindre du er 100% sikker på at din hund og den fremmede hund er venligt stemte overfor hinanden skal du overveje om det overhovedet er nødvendigt at de mødes. For hunde har det lidt ligesom mennesker – det er ikke alle der kan lide hinanden.

Speed-dating?

Men skal de mødes så jeg et godt tip fra Victoria Stillwels *Mig eller hunden*. Det var en ‘3 sekunder meet and greet’. Altså hundene får lige 3 sekunder til at snuse hinanden og så er det videre, med megen ros og opmuntring.

Dette giver en positiv oplevelse for begge hunde og der er ikke tid til at stille an til angreb for nogle af hundene.

Et andet trick jeg selv bruger er at gå sammen med den anden hund (og ejeren) uden at hundene får lov at hilse – til at starte med.

Ved at begynde at gå sammen får hundene en chance for at lære hinanden at kende på en mere skånsom måde og ejerne for mere tid til at se deres opførsel an – er de interesserede i hinanden, er kropssproget afslappet på begge hunde osv.

Men husk – din hund har det godt med dig og din familie og måske nogle få udvalgte hundevenner. Han/hun behøver ikke være venner med alle 57 hunde i nabolaget 🙂

Del endelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *