Arbejdsløse hunde

græstue200x200

 

Arbejdsløsheden stiger hos hunde.

De fleste af os ved – eller kan forestille os – hvor kedeligt det kan være ikke at have noget arbejde. Eller man kan også sige det på en anden måde: det er kedeligt ikke at have udfordringer.

Rigtigt mange hunde får deres mad serveret i en skål og maden sluges på få minutter. Og det var så det!

I gamle dage (hvor alting var bedre ) havde man mest brugshunde, som blev brugt til at udføre et stykke arbejde. De skulle måske vogte får, hjælpe med at få kreaturerne ind fra markerne, holde rotter væk fra gården m.m.

I dag er langt de fleste hunde kæledyr uden et egentligt job og da langt de fleste af os arbejder og generelt beskæftiger os mere med skærme i vores fritid (TV, tabletter, telefoner, facebook osv.) så har hunde nogle lange dage hvis de ikke får noget at lave.

Måske bliver de luftet et par gange om dagen, de bliver nusset lidt med og resten af dagens underholdning må de så selv finde på.

Lad din hund arbejde for maden!

For de fleste hunde er mad ret motiverende og derfor kunne man med fordel lade det være bare lidt udfordrende for den at få det.

Din hund skal løse et problem – hvordan får jeg maden ud af dette her – som giver mening for hunden.

Dette tvinger den til at bruge hjernen, hvilket er mere trættende for dem end en masse fysisk motion.

Det er dog vigtigt at du tager hensyn til din hunds evner. Hvis noget er for svært er der en del hunde der bare giver op. Men følgende udfordringer burde dog ikke være for svære for nogen:

Græstuen.

På det første billede er Græstuen – det er en dansk opfindelse fra Northmate.

Maden fordeles jævnt imellem ‘græsset’ og siges at forlænge hundens spise-tid op til 20 gange.

Hunden skal simpelthen bruge sin næse og hjerne for at få maden ud.

Kan fås hos de fleste dyreforretninger – jeg tror jeg købte min i den lokale dyreforretning i Gilleleje men jeg har set den rigtigt mange andre steder og den kan naturligvis også fås på nettet.

Se mere om den her: Green Interactive Feeder

Labyrinten.

labyrint

Labyrinten er en lignende løsning. Maden bliver fordelt i ‘gangene’ i labyrinten og hunden skal skubbe med næsen for at få maden ud. Eller også arbejde med tungen for at komme helt ned i gangene. Uanset hvad, så tager det sin tid.

Og det behøver jo ikke bare være hele måltider man lægger i disse to løsninger. Det kan jo også være bare et par godbidder.

Labyrinten kan også fås hos rigtigt mange dyrehandlere – jeg tror jeg købte min hos Maxi Zoo.

 

Del endelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *