Grand Danois til frokost.

Loke-in-sand

Nyt familie-medlem

Vores nye 5 år gamle hund Loke kom med en mere eller mindre ukendt baggrund.

Hvad der ikke var ukendt var at han satte grænser – rigtigt mange. Og selv om man teoretisk set ved det, så er det alligevel en udfordring når man støder op mod de grænser – især dem med knurren og aggressivitet.

  • Man må ikke røre hans fødder.
  • Man må ikke røre hans mad.
  • Pippi må ikke snuse til samme græs som ham.
  • Han vil ikke løftes.
  • Andre hunde må ikke gå på gaden.
  • De må heller ikke gø af ham fra deres haver, osv. osv.

Tvivlen sætter ind

Loke har nu været hos os 4 dage og vi lærer stadigt hinanden at kende.

Jeg vil indrømme at der er øjeblikke hvor jeg tvivler på at det var det rigtige at gøre at tage ham. Som nu i foregårs, hvor han farer i hovedet på vores nabos Grand Danois, som vi har gået tur sammen med 3 gange uden problemer.

Ligesom min mand er på vej ud med Loke og Pippi har han ikke haft tjek på at Lokes snor var låst til kort snor og i løbet af et øjeblik farer Loke ud og angriber O’Conner (Grand Danoir) som svarer ved at bide fat i nakken på Loke.

Vores egen Riesenschnauzer Pippi, som ikke er entydigt positiv over for Loke, hjælper sin ven O’Conner og snart bliver der bidt i diverse hænder der forsøger at vriste O’Conners kæber fra Loke.

Det hele er selvfølgeligt overstået i løbet af ingen tid og da jeg kommer hjem fra indkøb er Loke forvist til badeværelset og min mand og nabo står og inspicerer sår og kommer sig efter oplevelsen. Ingen har alvorlige hul på hænderne så jeg går ud og inspicere Loke, som har fået lidt overfladesår men ellers virker OK.

Vaskekluden fra helvede

Grænserne kommer så (igen) da jeg vil rense og undersøge hans sår.

En våd vaskeklud til at vaske savl og lidt blod væk er åbenbart et dødbringende våben, som han på ingen måde vil have i nærheden af sig!

Jeg sætter mig på gulvet og lægger vaskekluden ved siden af og smider nogle godbidder ud i nærheden af den. Han tager meget forsigtigt godbidderne og nærmer sig langsomt vaskekluden.

Jeg lægger godbid helt op til kluden flere gange og den bliver taget forsigtigt. Godbid vaskeklud og den tages også forsigtigt. Det gør vi flere gange men denne ene grænsetræning er ikke nok til at han godvilligt vil lade sig vaske i dag.

Tilsidst tyr vi til mundkurv og et håndklæde over øjnene, hvorefter jeg kan rense hans sår. Han fortæller dog at hans grænser bliver overskredet men tilgiver mig med kys lige så snart vi er færdige.

Fremskridt

Andre grænser har han dog helt frivilligt overskredet.

Han gik selv ud i vandet ved stranden efter alle vi andre var gået ud at soppe – selv med 3cm høje bølger. Han var ikke glad for det men blev ikke tvunget.

En trappe han var gået ned af for at komme ned til stranden voldte ligepludselig store problemer halvvejs på vej op, men ikke noget man ikke kunne overkomme med en godbid.

Han er heldigvis meget glad for mad ( jeg tror egentlig han er en Labrador forklædt som en mellemschnauzer) så det vil naturligvis gøre det meget nemmere at overkomme mange af de grænser han har sat sig selv – mad og tålmodighed.

Ud over hans grænser er han faktisk en sød  og kærlig hund og vi kan jo kun gættte på hvad han har været ude for for at blive som han er.

Del endelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *