Ny hund i huset

Loke

Hundeadoption

Vi har næsten altid haft mere end en hund i vores hus – gerne 2 eller 3, men da vi mistede vores ældste hund, Angel, en hvid schæfer, for godt 1 1/2 år siden, anskaffede vi os ikke en ny hund med det samme.

Pippi (vores Risenschnauzer) blev dermed enehund i en alder af 7 1/2 år.

Vi ville gerne fortsætte med en Schnauzer eller muligvis en puddel, da jeg havde brug for et break med at have hundehår over det hele. Men der gik 1 1/2 år mens vi snakkede om det skulle være endnu en Riesenschnauzer, en mellem schnauzer eller eventuelt noget andet.

Voksen eller hvalp

Vi var lidt betænkelige ved at skulle have en hvalp i huset igen af flere grunde:

Vi arbejder begge to og selvom mit arbejde kan være lidt skiftende en gang imellem, er der nogle dage hvor vi er væk måske 8 eller 9 timer. Det har jeg ikke lige mod på at byde en hvalp.

Pippi er nu heller ikke helt ung mere og selv om hun elsker at lege med naboens hund, Oscar, og de tager nogle gevaldige ture rundt i haven, så ‘betaler’ hun for det næste dag med ømme knæ!

Dyreinternater

Så sad jeg og googlede en dag og fandt Dyreinternatet i Rødovre. Og der sad Loke – en mellem schnauzer (muligvis krydret med lidt andet) og lidt i bagagen på sin anden tur på internatet.

Så vi snakkede om at det måske ikke var en dum ide at se om en voksen hund kunne blive accepteret af alle.

Vi tog ned på vores første besøg og fik lov til at gå med ham for at se om det var noget. Det var det :-).

Godkendelse som adoptivforældre

Derefter blev det så en tur til med Pippi for at se hvad hun syntes om ham. Hun har i sine yngre dage haft svært ved at acceptere andre hunde og Loke gør også når han ser andre hunde, så jeg havde mine forventninger skuet helt ned på det allermindste blus.

Vi gik en tur sammen hvor de kun fik lov at snuse meget periferisk til hinanden. Og det gik fint nok.

Derefter fik de lov til at blive sluppet fri i en løbegård (hvor vi mennesker blev ved med at holde os i bevægelse). Og det gik også over alt forventning. Dermed ikke sagt at de blev bedste venner.

Nyt medlem i familien

Loke kom med hjem og skal nu lære at føle sig hjemme her – og Pippi skal vænne sig til, på godt og ondt, ikke at være alenehund mere.

Når vi ikke er hjemme holder vi dem i den første tid adskilt med en børnelåge. Og vores søde nabo (lidtlængere nede af vejen) kigger ind til dem ved frokost-tid.

Ellers er vi ekstra opmærksomme på at ingen føler sig overset, mad bliver fodret i separate afdelinger af huset og der ligger ikke ting fremme (kødben eller andre værdi-genstande) som nogen kunne tænkes at forsvare.

En lidt stressende tid for alle men lige nu ligger de begge og får deres skønhedssøvn. Så helt dårligt er det nok ikke

Del endelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *